Image Image Image Image Image

Over Totem

In 2016 werd Scouts en Gidsen Oelegem 50 jaar. Een mijlpaal die we niet zomaar konden laten voorbij gaan. Uren werd er gebrainstormd over een passend verjaardagsfeest voor de vereniging.

Wat ooit begon als een gek idee op een lange lijst, groeide uit tot een ambitieus filmproject. Totem is immers de eerste speelfilm geproduceerd door een jeugdvereniging.

50 jaar

Totem werd gedragen door vrijwilligers.
In verschillende werkgroepen kon leiding talenten ontplooien en kiezen voor taken die aansluiten bij hun interessegebied. Deze goesting vulden we aan met kennis uit de sector. Verschillende oud-leiding en mensen uit de filmsector stonden ons bij met raad en daad. We lieten ons graag adviseren, maar hielden daarbij vast aan een belangrijke waarde van de jeugdbeweging.
Jongeren dragen de volledige eindverantwoordelijkheid. 

De opnames van Totem vonden plaats in april 2015 te Beauraing, Namen.
De film ging in avant-première in Kinepolis Antwerpen op 16 februari 2016. Op 19 februari was er een première voor de oud-leiding van Scouts en Gidsen Oelegem tijdens het groepsfeest van de vereniging. Sinds april 2020, vijf jaar naar de opnames, kan Totem gratis bekeken worden.