Image Image Image Image Image

20

Jan

Persbericht

Scouts en Gidsen Oelegem lanceert crowdfunding ‘Totem’

Scouts en Gidsen Oelegem bestaat in 2016 vijftig jaar. Ter gelegenheid van deze verjaardag werkt de scoutsgroep aan een ambitieus filmproject. ‘Totem’ wordt immers de eerste langspeelfilm geproduceerd door een jeugdvereniging.

Totem wordt volledig gerealiseerd door vrijwilligers. In verschillende werkgroepen kan leiding talenten ontplooien en kiezen voor taken die aansluiten bij hun interesse.
“Al deze goesting vullen we aan met kennis uit de filmsector, dankzij tal van oud-leiding en sympathisanten. We laten ons graag adviseren, maar houden daarbij vast aan een belangrijke waarde van de jeugdbeweging. Jongeren dragen de eindverantwoordelijkheid.”, aldus projectverantwoordelijke Pieter Ysebaert.

Het project past perfect in het nationale jaarthema ‘tent vol talent’ van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Daarmee wil de beweging inzetten op verschil in talenten, maar ook de groei van vele talenten. Talent in de verf zetten en anderen laten schitteren, daar draait het dit werkjaar om.

Totem wordt ondersteund door de Provincie Antwerpen en gerealiseerd dankzij de financiële inbreng van de vereniging en tal van bedrijven. De scoutsgroep doet eveneens beroep op het grote publiek, via een crowdfunding. De middelen worden gebruikt om onder andere de huur van al het filmmateriaal te bekostigen.
Pieter Ysebaert: “We hopen via crowdfunding 5.000 euro op te halen. Steunen kan reeds vanaf 10 euro. Zo willen we iedereen de kans geven om deel uit te maken van dit unieke project.”

Totem wordt gedraaid in de paasvakantie van 2015. Vanaf februari 2016 starten de vertoningen.

Bijkomende informatie:
Pieter Ysebaert, projectverantwoordelijke – 0473/47.08.78
productie@totemdefilm.be
http://www.totemdefilm.be

Crowdfunding: http://www.totemdefilm.be/steun-ons/
Persbeelden: http://www.totemdefilm.be/blog

Scouts en Gidsen Oelegem is de enige jeugdvereniging van Oelegem. Elke week trekken bijna 300 kinderen en jongeren naar de lokalen om daar samen te spelen en de wijde wereld te ontdekken. 45 leiders en leidsters van allerlei pluimage zetten zich vrijwillig in om deze activiteiten in goede banen te leiden. Beleven, daar draait het om bij scouting.