Image Image Image Image Image

02

Apr

Persbericht

Totem’ start draaiperiode met 25 scoutsleden, ondersteund door 4 professionele acteurs.

Scouts en Gidsen Oelegem bestaat in 2016 vijftig jaar. Ter gelegenheid van deze verjaardag werkt de scoutsgroep aan een ambitieus filmproject. ‘Totem’ wordt immers de eerste speelfilm geproduceerd door een jeugdvereniging.

Totem wordt komende paasvakantie gedraaid, van maandag 6 april tot en met vrijdag 17 april. Alle setlocaties bevinden zich in de ruime omgeving van Beauraing.
“Het voorbije jaar hebben tientallen jongeren hard gewerkt om ‘Totem’ mogelijk te maken. Het script werd geschreven, decors en kostuums werden gemaakt en de acteurs repeteerden er op los.”, aldus productieleider Pieter Ysebaert.

Het project past perfect in het nationale jaarthema ‘tent vol talent’ van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Daarmee wil de beweging inzetten op verschil in talenten, maar ook de groei van vele talenten. Talent in de verf zetten en anderen laten schitteren, daar draait het dit werkjaar om.

Pieter Ysebaert: “Nagenoeg alle rollen in de film worden gespeeld door leden van de scoutsgroep. Om deze 6 tot 17-jarigen te ondersteunen in hun eerste filmervaring, gingen we op zoek naar enkele professionele acteurs. Dankzij hun inbreng tillen we ‘Totem’ opnieuw naar een hoger niveau.”

De cast van Totem wordt aangevuld met:
– Miki Beddeleem
– Filip Vekemans
– Marilou Mermans (Meisjes, Thuis, Lili & Marleen)
– Simon Van Buyten (In Vlaamse Velden, Mixed Kebab)

 

Bijkomende informatie:
Pieter Ysebaert, productieleider – 0473/47.08.78
productie@totemdefilm.be
http://www.totemdefilm.be

Scouts en Gidsen Oelegem is de enige jeugdvereniging van Oelegem. Elke week trekken bijna 300 kinderen en jongeren naar de lokalen om daar samen te spelen en de wijde wereld te ontdekken. 45 leiders en leidsters van allerlei pluimage zetten zich vrijwillig in om deze activiteiten in goede banen te leiden. Beleven, daar draait het om bij scouting.