Image Image Image Image Image

18

Nov

Persbericht

Scouts en Gidsen Oelegem lanceert trailer ‘Totem’

Scouts en Gidsen Oelegem bestaat dit werkjaar vijftig jaar. Ter gelegenheid van deze verjaardag werkt de scoutsgroep aan een ambitieus filmproject. ‘Totem’ wordt immers de eerste speelfilm geproduceerd door een jeugdvereniging.

Vanavond, woensdag 18 november, lanceert de vereniging de langverwachte trailer van ‘Totem’. Deze wordt verspreid via verschillende sociale media en de website www.totemdefilm.be .

Totem vertelt het verhaal van de 12-jarige Vincent, die samen met zijn vriend Mauro een totem krijgt. Om deze te verdienen, worden ze samen met hun patrouille op tocht gestuurd. Onderweg krijgen ze een uitdagende opdracht van hun leiding.
Het belooft een spannende tocht vol avontuur en plezier te worden. Wanneer de patrouille echter twee ongure types tegen het lijf loopt, dreigt hun hele opdracht in het water te vallen.

“De opnames in april zijn zeer vlot verlopen en waren een fantastische ervaring voor de kinderen en jongeren die er aan meewerkten. Intussen wordt er al maanden hard gewerkt aan de montage van ‘Totem’. We zijn dan ook heel blij om eindelijk de eerste bewegende beelden te kunnen vertonen aan het grote publiek.”, aldus productieleider Pieter Ysebaert.

Vrijdag 19 februari 2016 gaat de film in première.
Tickets voor de eerste voorstellingen zijn eveneens vanaf vandaag verkrijgbaar via de website www.totemdefilm.be .

Totem wordt ondersteund door het creatieve platform ‘Naft’ van de Provincie Antwerpen en gerealiseerd dankzij de financiële inbreng van de vereniging, talrijke bedrijven en een crowdfunding. 

Bijkomende informatie:
Pieter Ysebaert, productieleider – 0473/47.08.78
productie@totemdefilm.be
http://www.totemdefilm.be

Scouts en Gidsen Oelegem is de enige jeugdvereniging van Oelegem. Elke week trekken bijna 300 kinderen en jongeren naar de lokalen om daar samen te spelen en de wijde wereld te ontdekken. 40 leiders en leidsters van allerlei pluimage zetten zich vrijwillig in om deze activiteiten in goede banen te leiden. Beleven, daar draait het om bij scouting.

Download de persbeelden
Totem 03